Powered by Smartsupp

Mini knížka pro babičku

Mini knížky a mini alba mi jsou tak nějak bližší a milejší než ty veliké. Titěrná práce to teda je, to bez pochyby, ale i tak je ten malinký prostor pro mě mnohem větší výzvou. V lednu jsem už vytvořila celkem hodně přáníček, a tak když mě kamarádka poprosila o přání pro maminku k 80.narozeninám a dala mi zcela volnou ruku, udělala jsem ji raději knížku s gratulací uvnitř.

Svoji sbírku papíru jsem prohrábla odshora dolů a zase zpátky a vybrala jsem si na tento projekt sadu Beyond the mist od Paperheaven. Papíry jsou velmi něžné a v milých barvách, kombinace zelenkavé a fialové vypadá velmi zajímavě. Jako základ jsem použila zelenkavý papír s jemným mramorováním a papíry bílé. Každá stránka je složená vlastně ze tří vrstev a až pak je zdobená. Byly mi poskytnuty fotky, momentky z let dávných i posledních. Z těch jsem poskládala film. Fotky jsem pečlivě nasázela do výřezů kinofilmů, které jsem taktéž udělala z více vrstev, Mám ráda plasticitu, takový ten 3D rozměr nesmí chybět na žádné z mých prací, dokonce ani na bedýnkách či skle. Je to sice pracnější a zdlouhavější, ale u mě jde spíš u tvoření o tu radost z práce a z výsledku. Kvantita není nic pro mě.

Knížečku jsem nakonec doplnila ještě o titěrné výřezy srdíček, autíček a kytiček, které jsem připevnila tematicky k fotkám knihařským provázkem. Vše jako celek tvoří takový filmeček, jak jde čas a končí přáním. Básník ze mě asi nikdy nebude, ale pokud mě o to klient požádá, raději si vymyslím text sama, než bych použila texty z internetu. V nich tak nějak postrádám originalitu a ta by pak v mé práci chyběla. Ale po citátech významných osobností sáhnu vždy moc ráda, i když občas napíšu svou vlastní myšlenku.

Tahle miniaturka určitě nebyla poslední a pokud i vy máte chuť zkusit si její výrobu, přeji vám, ať se vše podaří co nejlépe, abyste z ní měli o to větší radost, o co menší ji vyrobíte ?.

Krásný den všem tvořivým přeji.

Alena