Powered by Smartsupp

Zápisník pro naši holčičku

Někdy v březnu jsem vám slibovala, že vám ukážu, jak jsem tvořila mé první zápisníky s pomocí vázacího strojku Cinch. Zápisník jsem opravdu vyrobila, jen jaksi nebyl čas se s ním pochlubit.

Vyráběla jsem zápisníky dva, jeden jako dárek pro kolegyni z práce a druhý jako narozeninový dárek pro dceru, která teď tráví dlouhé období ve Španělsku, kde pracuje a studuje. Zápisník jsem přibalila k rouškám do balíčku, který putoval celých pět týdnů v době pandemie, až den před narozeninami opravdu doputoval k naší holčičce. Jsem za to moc ráda, také za to načasování, které se vážně povedlo.

Na oba deníky jsem použila krásné papíry od Alexandry Renke a pak sadu papírů, která ani nevím, co je zač a ležela si v koutě a čekala na svůj okamžik. Z té sady jsem vyrobila předěly a z papírů Renke vnitřní i vnější desky. Uvnitř jsou čisté a linkované papíry, ořezané na správný rozměr. Desky jsem ozdobila jednoduše, pomocí několika výřezů, vystřižených zajíčků a textu, vytištěného na tiskárně.

Práce s vázacím strojkem je snadná, jen je třeba dávat pozor na správné otáčení stránek při vkládání do strojku. Zápisník má tedy kroužkovou vazbu z drátů, listy lze snadno otáčet, jen je nelze doplňovat. Protože dcerka ráda kreslí, vložila jsem jí do zápisníku pár stránek z tvrdých akvarelových papírů, aby se mohla vyřádit. Zápisník pro kolegyni je seskládán malinko jinak, aby spíše vyhovoval pro ni, kdyby si chtěla zapisovat třeba recepty, protože ráda a skvěle peče sladké.

Tak to je tedy krátké představení práce s mým novým pomocníkem, který je opravdu dobré mít ve své dílně. Vřele doporučuji.

Děkuji všem, že dočetli až sem a budu ráda, když mi třeba napíšete do komentářů, kterého pomocníka jste si v poslední době pořídili vy a jak jste s ním spokojeni.

Krásné jarní dny plné sluníčka přeje

Alena