Powered by Smartsupp

Leporelo-lo-lo-lo

Poslední dobou mě ohromně baví tvořit tak nějak víc kreativně. Ne jen slepit přání a hotovo, ale vyhrát si s projektem od začátku do konce. Už pěkných pár měsíců mám ve své sbírce papíry Paradise apple tree, které mají velmi zajímavou mramorovou rubovou stranu. A nedávno jsem k nim nakoupila sadu k vystřihování doplňků. A tak nějak se zrodil můj plán, vyrobit si malé album ve stylu leporela. Zatím nemám komu jej dát, ale radost z něho mám obrovskou.

Na leporelo jsem použila hotovou skládačku v bílé barvě, kterou jsem upravila na tvar obdélníku. Chtěla jsem tam mít průhledná okénka, takže jsem do základu vyřízla pomocí strojku co druhou stranu, kterou jsem pak vyplnila acetátovou fólií, olemovala rámem z mramorovaného papíru a dozdobila spoustou vystřižených detailů asi ze tří kolekcí papírů Paper Heaven.

Protože tyto papíry mají potisk z obou stran a rubová strana nebyla pěkná, zdobila jsem stránky tak, aby vypadaly obě strany dobře. No a to bylo asi nejtěžší na celém albu. Ale výsledek je fajn, co myslíte?

Do alba se vejde celkem 6 fotek, přidala jsem k němu i kartičky na psaní drobností či popisků a jako malinký doplněk jsem vyřízla pár dětských sponek z papíru. Leporelo je něžné, ale myslím si, že není přeplácané a může být netradičním dárkem pro mladou maminku třeba od hrdé babičky.

Já ještě babička nejsem, ale už teď vím, že až budu (a já jednou budu!), budou mít vnoučátka krásně uložené fotečky, jako nemá nikdo jiný.

Krásný den všem přeji 🙂

Vaše Alena